تفاوت بین چای سبز و سیاه
 
درباره وبلاگ


سلامی چو بوی خوش هیدروکربن های آروماتیک! اینجانب علی باقرپور رتبه 61 کنکور و فارغ التحصیل ارشد شیمی کاربردی از دانشگاه امیرکبیر با پنج سال سابقه مشاوره، دوره های مختلف مشاوره تحصیلی و شغلی را از اساتید دانشگاه های مختلف در رشته های روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی، برنامه ریزی درسی و مدیریت آموزشی گذرانده ام. سایت تخصصی مشاوره: www.alibagherpour.ir
موضوعات
کنکور ارشد مجموعه شیمی

تفاوت بین چای سبز و سیاه در نحوه عمل آوری آنهاست. برگهای تازه چای كمی بخار داده میشود و سپس به سرعت در چای سبز خشكانده میشود. این عمل از كنش آنزیمها در متلاشی كردن مواد غذایی و مغزی موجود در چای بنام "پلی فنول" كه عناصر ضد سرطانی چای سبز محسوب میشوند، پیشگیری می كند. پلی فنول چای سبز حتی در مقایسه با ویتامین های C و E ضد اكسید كننده بهتری است. چای سبز برای سیستم هاضمه شما نیز مفید است. چای سبز سبب میشود كه روشنتر فكر كنید و حتی قوه بینایی شما را نیز تقویت می كند. این گیاه رگها را تقویت و از تجمع چربیهای زیاد در خون جلوگیری می كند. این گیاه خلط را از گلوی ملتهب پاك و اثر مواد سمی را خنثی می كند. "تانین" موجود در این گیاه می تواند از تداوم اسهال جلوگیری كند. اگر در صدد افزایش میزان تانین در چای هستید، بگذارید بیشتر دم بكشد

یكی از عناصر فعال در چای سبز به اندازه آسپیرین از تجمع پلاكتهای خونی جلوگیری می كند كه این اثر جریان خون را بهبود می بخشد. چای سبز از سخت شدن رگها نیز جلوگیری می كند. تحقیقات مردمی نشان می دهد كه در كشورهایی كه مردم هر روز چای سبز مصرف می كنند موارد سرطانی كمتر بوده است، هر چند بین این دو هیچ رابطه علت و معلولی تایید نشده است. اما چای سیاه فاقد خاصیت مشابهی است. در واقع، اگر به مقدار زیادی چای سیاه مصرف كنید، ضریب خطر ابتلا به سرطان راست روده، كیسه صفرا و مخاط رحم را افزایش می دهید.

اثرات ضد سرطانی چای سبز در موارد سرطان مجرای معده روده ای، سرطان ریه و پستان بیشتر نمایان است. چای سبز قویاً به عنوان جایگزینی برای چای سیاه و قهوه توصیه میشود. نوشیدن روزانه سه لیوان چای سبز (حاوی سه گرم مواد حل شدنی، یا ۲۴۰ تا ۳۲۰ گرم پلی فنولها) یا روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم عصاره استاندارد چای سبز (عصاره ها باید حاوی ۸۰ درصد پلی فنولها و ۵۵ درصد اپی گالوكزچین) میزان مصرفی چای سبز است. انواع فرآورده های كپسولی و مایع چای سبز نیز قابل دسترسی است.

 

اگر داروهای الكالین (نسخه ای یا بدون نسخه) مصرف می كنید، بهتر است كه از مصرف چای بپرهیزید. تانین موجود در چای با داروهای الكالین (قلیایی) تداخل پیدا می كند كه این امر سبب میشود كه داروها كم اثر باشند.

 

چای سبز و آلزایمر :
محققین دریافته اند كه چای سبز می تواند ache كه پیام شیمیایی انتقال عصبی را تخریب می كند را غیر فعال نماید. چای سبز فعالیت این آنزیم، كه در مغز بیماران به آلزایمر یافت می شود را از بین می برد.

چای سبز و دیابت :
طبق گزارشهای سازمان غذایی آمریكا، چای سبز می تواند اسلحه ای فعال در مبارزه با دیابت باشد چرا كه می تواند فعالیت انسولین را در بدن بیشتر از ۱۵ فولد بالا ببرد.

چای سبز و كاهش وزن :
متخصصین علم تغذیه تاكید می كنند كه نوشیدن چای سبز می تواند به علت داشتن كالری آزاد به كاهش وزن كم كند.

چای سبز و سلامتی استخوان :
این مورد بر اساس مطالعات انجام شده طی۱۰ سال بر روی كسانی كه چای سبز مصرف كرده اند دیده شده است. این اشخاص ۶% تراكم استخوانی بیشتری نسبت به دیگر افراد داشته اند.

چای سبز و سیستم ایمنی بدن :
تحقیقات انجام شده در دانشكده پزشكی هاروارد نشان داده است كه كسانی كه شش فنجان چای سبز در هر روزبه مدت یك هفته نوشیده اند بدنشان بهتر با ویروس ها مبارزه كرده است.

چای سبز، سلامت پوست و جلوگیری از پیری آن :
پیری پوست نتیجه عملكرد رادیكالهای آزاد است كه دیواره سلولهای پوست و ساختمان آنرا تخریب می كند. نور خورشید بر عملكرد و تولید این رادیكالهای آزاد موثر می باشد. ازطرف دیگر آنتی اكسیدانها مولكولهایی هستند كه این رادیكالهای آزاد را خنثی می كنند. یك منبع خوب برای این آنتی اكسیدانها چای سبز است.

چای سبز شامل ویتامینهایی از جمله، ویتامین E، ویتامینB، ویتامین A, ویتامین C كلسیم آهن، اسید فولیك و ریبو فلامن است و به همان اندازه از مواد معدنی مانند منیزم، پتاسیم، روی، فلورین برخوردار بوده و مقدار كالری آن صفر می باشد.

كاهش میزان كلسترول خون :
مصرف چای سبز بطور مداوم خواهد توانست بركا هش كلسترول خون اثر گذاشته و بنا براین خطر بیماریهای قلبی را نیز كاهش دهد. بدین ترتیب همزمان بر كاهش وزن نیز موثر خواهد.

كمك به گردش جریان خون :
طبق تحقیقات بدست آمده چنین به نظر می رسد كه چای سبز می تواند به گردش بهتر خون كمك كند. این تحقیق بر روی مردانی كه چای سبز مصرف كرده اند مشاهده شده است.

درمان بیماریهای كبدی :
این تحقیق ابتدا بر روی موشها انجام گرفته است. دو دوز متفاوت از EGCG بر روی موشها امتحان و نتیجه تحقیقات به این ترتیب جمع بندی شد كه چای سبز در درمان بیماریهای كبدی موثر است.

مبارزه با سرطان ششها :
مصرف ۵ فنجان چای سبز روزانه به كاهش گسترش سرطان شش در انسان كمك می كند و لو اینكه مبتلا به سرطان، سیگاری باشد. هر چند بهترین راه برای پیشگیری سرطان شش كنار گذاشتن سیگار است.

درمان آلرژیهای فصلی :
ژاپنی ها در طی تحقیقاتشان بر روی چای سبز به این نتیجه رسیدند كه در مبارزه با آلرژیهای فصلی چای سبز مفید است. آنتی اكسیدان فعالی مانند EGCG در چای سبز می تواند با هر گونه حساسیت مبا رزهكند.بنابراین اگر دچار حساسیت و آلرژی هستید حتما چای سبز مصرف كنید.

كاهش اثرات مصرف سیگار :
تحقیقات نشان داده است كه هرگاه شخص سیگاری بتواند روزانه ۶ فنجان چای سبز مصرف كند بدن او ۴۰ تا ۵۰ درصد كمتر دچار اكسیدیته می شود و این خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی و دیگر بیماریهای مرتبطه را كاهش می دهد.

.